Solve, create, share and talk about jigsaw puzzles

m`n winterjasmijn

63 pieces
7 comments
200 solves
Solve puzzle

Comments

Add new comment
Impie

Ik zou het niet weten Schutkleur, dat heb ik weer!? Zag in de "geschiedenis" van de foto's op de pc, dat we hem al sinds 2005 in de tuin hebben. Gekocht bij Bakker,Hillegom als klein plantje. Hij geurt dus ECHT niet!! Misschien is 't een replica van de Boerenjasmijn. Maar ach het boeit verder niet, de bloemetjes zien er schattig uit als hij bloeit. Benieuwd of hij het volgend jaar wel doet, dit jaar had hij natuurlijk al zijn kracht nodig om te groeien, ik had hem in maart/april (soort bezigheids therapie) tot 60cm hoogte geknipt! Morgenochtend kan ik weer puzzels plaatsen en dan zul je hem wel zien:))

schutkleur

Dank je, Impie. Kijk er al naar uit:))
En als ik ziek word omdat ik zo naar buiten loop is dat natuurlijk geheel en al MIJN verantwoording :))))
Heb even gezocht naar boerenjasmijn, maar er staat bij dat ze geurend zijn, zeer sterk geurend zellfs. En dat meen ik me ook te herinneren van mijn jasmijn. Dus heb ik de enkelbloemige opgezocht maar daar staat ook dat hij geurend is. Misschien heb je een excentrieke jasmijn??? :-))))

Impie

Ach Schutkleur,sorry...het was maar een vraag... het was niet de bedoeling dat je nog gisteravond laat voor mij de kou inging om aan je Jasmijn te gaan ruiken!! Ik dacht alleen dat je dit misschien zo wel wist:DDD .. Voel ik me nog schuldig ook als je hierdoor zal hebben kou gevat! In elk geval bedankt voor je moeite:) Mijn Jasmijn is enkelbloemig, maar daar zit totaal geen geur aan als hij bloeit!! Wat je zegt over dat uitvallen na de bloei, daar kunnen ze inderdaad wat van. Nu liggen er een hoop afgevallen bladeren rondom hem van hem in de tuin, als excuus heb ik dat het niet echt weer geweest om eens lekker te tuinieren. Het meeste ligt toch op de aarde en als het blijft liggen composteert dat vanzelf,krijgt hij terug wat hij geeft:))
P.S. Als ik mijn Jasmijn plaats, zal ik hem aan jou opdragen voor al je genomen moeite:DD

schutkleur

Daar moest ik eerst even voor naar buiten om te gaan ruiken.Koud!!! Zo in m`n truitje. Normaalgesproken ruik ik aan alles dat ik tegen kom, maar aangezien deze jasmijn in de winter bloeit heb ik blijkbaar nooit de moeite genomen, ben dan niet zo vaak op het balkon. Hij geurt, maar maar zwak. Misschien dat je daar ook niet `s avonds laat aan moet ruiken en geurt hij met de zon er op wat meer.
Ik heb ook jarenlang een dubbelbloemige witte boerenjasmijn gehad. Eerlijk gezegd dacht ik dat het een geurende struik was maar ben er niet echt zeker van. Wat ik nog wel weet is dat na de bloei de vloer van m`n hele balkon wit was van de afgevallen bloemen. Hele rijke bloeiers!!!

Impie

Geurt deze Jasmijn Schutkleur?
Op meerdere "Goofie foto's in de tuin", kun je de dikke stammen zien van mijn Boerenjasmijn. Dit jaar heeft hij niet gebloeid, ik had hem erg radicaal gesnoeid, maar hij bloeit normaal april/mei en geeft witte bloemen, maar die geuren niet!! Ik heb er zat foto's van op de pc staan dat hij in bloei staat. Binnenkort zal ik er 'ns eentje plaatsen.

schutkleur

Ja, hij staat dit jaar weer vrij vroeg in bloei. Begin november bloeide hij alweer. Normaalgesproken pas januari/februari. Gezellig een beetje kleur op een vrij saai winterbalkon.

A3ana

Wat mooi !!!

Leaderboard

viktorie3:21
nfourni3:38
svediga3:50
girch4:00
lacybritches4:06
uu1234:12
drifter4:20
patepat4:46
mefmouse4:48
sueswan4:54