Solve, create, share and talk about jigsaw puzzles

zwartkopje AKA Silvia Atricapilla Female

Bookmarked Bookmark Solve this jigsaw puzzle later
ShareShare with your friends
ReportReport as inappropriate
88 pieces
8 comments
41 solves
Solve puzzle

Thanks for sharing. Here is your html-code:

Why are you reporting this puzzle?

(see guidelines)
Your Email Address:

Spotted a few years ago in neighbours garden!

Comments

Add new comment
schutkleur

Zal eens gaan googlen:) Heb een paar cd`s met vogelgeluiden maar `t komt er nooit van om daar nou eens naar te luisteren. Een tjiftjaf heb ik jaren geleden een paar keer op het balkon gehad, maar zie `m nu ook nooit meer:(

Impie

Het geluid van een Zwartkopje is vergelijkbaar met dat van vinkjes, dus niet zo akelig als kraaien en gaaien!! Als je op Google kijkt kun je op sommige sites ook de geluiden er bij beluisteren. Op die manier heb ik al aardig wat geluiden van vogeltjes hier in de buurt herkend. We hebben hier vlakbij een parkje en als je daar doorheen loopt hoor je vaak de Tjiftjaf, maar zien doe je hem niet:(

schutkleur

Ze zullen helaas nog steeds wel een goede reden hebben om schichtig te zijn, Impie. Erg jammer.
Dit vogeltje heb ik helaas nog nooit gezien, ook niet in Beekbergen. En ik ga er van uit dat het een mooi geluidje heeft als het een zangvogel is. Alhoewel.... kraaien en gaaien horen ook bij de zangvogels!!!!
Vanmorgen kwam opeens de zon door en heb gewoon m`n werk in de steek gelaten en ben een poosje het park in gegaan. Toch weer een waterhoentje kunnen vangen:) en een aantal andere interessante foto`s gemaakt. Die komen deze week langs. Zal vandaag de bloeiende bomen foto`s voor je plaatsen :))))

Impie

Thank you Franneke, a Happy New Year to you too!!
You're right, she must have been captured once to get this ring. They are rather shy and I do hear their song every now and then, but I haven't seen her or the male for a long time now.

Female Blackcap in English. Only seen a couple in England but many in Holland.
Great picture. I noticed it has been ringed.
Happy New Year Impie.

Impie

Dankje Schutkleur, deze eer komt ook weer toe aan zoonlief.Betere camera,grote lens etc.:))
Je kunt bijna het nummer op het ringetje lezen!
Het mannetje, dat echt een zwart toupetje heeft, kwam toen wel steeds op de appel af die ik in de Jasmijn had opgehangen, het vrouwtje zagen we zo nu en dan maar meestal bij de buren. Ze hebben een apart riedeltje en ik hoor het soms nog wel eens. Dan denk ik ook er eentje in de tuin te zien, maar hij gaat zo snel, dat het ook net zo goed een heggenmusje had kunnen zijn. Ze zijn behoorlijk schichtig!

petsmom

What a beautiful bird.

schutkleur

Prachtige foto, Impie!!!
Bij zwartkopje denk ik meteen aan zwartkopmees. Deze zwartkop kende ik helemaal niet. Er staat op Google dat het een warbler is, een zangvogel dus. Ik wil dan weten of zij bij de mezenfamilie hoort maar er staat gewoon: uit de familie der zangvogels. Geen mees dus. Door dat puzzelen leer ik steeds weer nieuwe dingen!!
Heb je dit prachtige diertje daarna nog gezien????

Leaderboard

tigersox6:17
Wendee117:03
moolycow8:34
dhanks8:44
schutkleur8:55
Impie9:03
benny9:17
5Jane9:28
Svarri9:41
foxy6210:06